Vernisaj | ”Drept pe față” | Alina-Jais Giurgiu

Dragi iubitori ai artelor, luni, 1 iulie la ora 19:00 la Galeria Brăteanu a avut loc un eveniment complex în care Alina-Jais ni s-a prezentat într-o triplă ipostază: de artist vizual, solist vocal şi compozitor. Evenimentul  a fost conceput în crescendo, pornind de la ,,tăcerea” tablourilor, continuând cu sunetele muzicii, într-un scurt recital live şi încheind cu îmbinarea dintre auditiv şi vizual, prin intermediul unui dans contemporan, eliberator, în interpretarea Carolinei Țapoc, pe muzică de Alina-Jais şi Florin Moş (la darabană), înregistrată cu prilejul unui jam session.

La cuvântul de deschidere, curatorul evenimentului, Conf. Univ. Dr. Gabriel Kelemen remarca: ,,Protagonista Alina-Jais Giurgiu artistă contemporană cu un palmares, bogat în varii direcții de prospectare, de la conceptul vestimentar îndelung exersat ea glisează cu elegantă și suavă tandrețe cognitivă spre lumea scenografiei de teatru, unde evocă cu profesionalism empatic inefabile teritorii onirice transpuse în substanța proteică a viziunii teatrale aflată fără doar și poate sub auspiciile pline de fast ale Thaliei și Melpomenei.

Artistă cu deschidere interdisciplinară nativă, cu un parcurs demonstrat național și recunoaștere internațională, solistă de carieră Jais, emblematică și fulminantă prezență, grație și vitalitate vivantă, voce inconfundabilă, magnifică, atent șlefuită menită a genera o rarisimă și trepidantă undă de bonomă beatitudine cathartică, asemeni unui evanescent diapazon celest, ce o învăluie ca o carismatică siderală auroră.

Tematica expoziției de față evocă un fabulos teritoriu de interogații conceptuale a cărui fir arhetipal invizibil, dar ferm sugerat, tradus plastic în policrome evocări vizuale, picturi fereastră ce balează discret în valul de nedumeriri complexe ce survolează atent dozat marile interogații metafizice pe care Alina le  orchestrează perfect în magma dogoritoare a labirintului identitar, în oglindirile anamorfotice ale insondabilului apocrif al sinelui colectiv dedublat, totul aflat desigur sub alonja tumultuos psihanalitică a chipului-mască plăsmuit din praf de stele la puterea gugolplex.

Astfel seria de lucrări pictate evocă acel fior ancestral, obelisc în invizibil, scară a octavei celeste ce declină și deapănă neîncetat infinite oglindiri misterice, profunde lamentații identitare, într-un carusel concupiscent impecabil și perpetuu, direct pe FAȚĂ.

Galeria Brăteanu este situată în Timişoara pe Str. Lucian Blaga Nr. 8, expoziția rămâne pe simeze pâna în data de 15 iulie şi poate fi vizitată în intervalul orar 10-13, 15-18 sau  pe baza unei programări telefonice la nr. +40724523525.

                                                                                                         Costin Brăteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.