Invitație la vernisaj | Katarina Balunova | The blue sky connects us

Dragi iubitori ai artelor, avem bucuria de a vă invita la deschiderea expoziției de pictură a artistului vizual Katarina Balunova.

Ce legătură au insectele tropicale, prototipurile de avioane din perioada lui Ceaușescu și utopiile galactice între ele? La o primă privire, elementele aparent neconectate sunt legate de cerul albastru, de nuanțele de albastru de cianotipii. Totul este energie care distribuie informație.

Straturile temporale ale istoriei și viziunile viitorului există în mod simultan. Trecutul (nostru) politic influențează prezentul global economic și ecologic. Expoziția prezintă picturile și cianotipiile artistei, în care trece de la geometrie abstractă la forme biomorfe de reprezentare, căutând conexiunea dintre două moduri diferite de exprimare artistică.

Cele mai recente lucrări au fost inspirate de istoria modernă a României, și de o călătorie recentă pe o insulă tropicală din Oceanul Indian.

Katarina Balunova este un artist interdisciplinar, un cercetător și curator. Principala sa temă de cercetare este utopia și mitologia personală, în timp ce oscilează între trecut și viitor. Ea lucrează într-o mare varietate de tehnici, precum pictura, instalația, performance-ul, arta video și poezia. A expus internațional, din China până în SUA. Este reprezentată de galeria Espai Nivi CollBlanc din Spania. Trăiește în Bratislava, Slovacia.

Vernisajul  va avea loc marți, 20 februarie la ora 19:00. Expoziția poate fi vizitată până în data de 29 februarie în intervalul orar 9-17. Proiect susținut de WORLD MEDIA TRANS & PENSIUNEA GERNIK 100 din Gârnic. Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

                                                                                                 Costin BRĂTEANU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.