Invitație | Ana Cristina Marian | „Urme pe pânza vieții”

Dragi iubitori ai artelor, stimați colegi, avem bucuria de a vă invita la vernisajul expoziției de pictură ,,Urme pe panza vieții’’ a artistei Ana Cristina Marian din Cluj-Napoca.

O interesantă, plină de sens, originală  și integratoare re-întoarcere la origini, la spațiul tradițional autohton,  ne propune Ana Cristina Marian în ale sale Urme pe pânza vieții, lucrări de pictură ce explorează  legătura tainică a omului cu locul de unde provine și de unde își trage nestăvilita sevă a propriei sale existențe – toate acestea dintr-o perspectivă cât se poate de contemporană și ancorată la realitățile și nevoile spirituale ale omului de azi. Linia, punctul, formele geometrice ne duc cu gândul la  teme și motive tradiționale, iar estomparea creează  pretextul pentru o mitizare simbolică a acestor elemente într-o notă introspectivă si uneori plină de mister. Lucrările care alcătuiesc colecția îndeamnă la contemplare activă și la  reflexie asupra existenței dincolo de narativul imediat. Dacă Urmele pe pânza vieții sunt chiar urmele  Anei Cristina Marian urmează să deslușim, admirând lucrările expuse pe simeze, autorul oferind cu generozitate privitorului prilejul unui periplu estetico-spiritual extrem de captivant.

                                                                                                       Ovidiu Justinianu

Ana Cristina Marian s-a născut pe 15 septembrie 1973 la Cluj-Napoca, a absolvit Academia de Arte Vizuale Ion Andreescu, specializarea pictură, promoția 1999, iar din anul 2015 este doctor în arte vizuale a aceleaşi academii având şi formare în terapie prin artă. Este membru al U. A. P. România, Filiala Cluj-Napoca.

La cuvântul de deschidere, Ovidiu Justinianu va vorbi despre originile, personalitatea și creația Anei Cristina Marian.

Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie, ora 19:00 la Galeria Brăteanu situată în Timişoara pe Str. Lucian Blaga Nr. 8 şi este sustinut de către WORLD MEDIA TRANS & Pensiunea GERNIK 100 din Gârnic. Expoziția rămâne pe simeze pâna în data de 15 iunie şi poate fi vizitată pe baza unei programări telefonice la nr. +40724523525 sau ne puteți scrie pe adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.