Expoziție de pictură Connection

Vă invităm să participați la un eveniment de artă inedit, expoziţia de pictură care aduce împreună pe simeze lucrările celor trei artişti şi prieteni: Otto Anton Forster, Buzea Flavius Tiberiu şi Teodora Pop.

Vernisajul va avea loc la Centrul Multifuncţional Bastion Timișoara, în 21 februarie 2024 de la ora 19:00, iar expoziția va putea fi vizitată gratuit până în 6 martie în intervalul orar de funcționare al locaţiei.

„Vernisajul unei expoziţii de pictură este un prilej minunat de a cunoaşte oamneni şi idei, de a trăi emoţii.

Vă invităm la o seara de artă, pentru că arta este o punte care uneşte lumi diferite, transcede diferenţele culturale, etnice sau lingvistice şi aduce oamenii împreună. Uneori, sufletul, obosit de materialismul şi egoismul cotidian, simte nevoia să se odihnească într-un asemenea loc.

Trei pictori vin din colţuri diferite ale lumii, pentru a vă dezvălui crâmpeie din sufletul lor. Ei provin din spaţii culturale diferite şi nici măcar nu vorbesc aceeaşi limbă, dar şi-au dat mâna pe tărâmul artei pentru a organiza acest eveniment. Fiecare tablou expus acolo este o fereastră către lumea interioară a autorului, un pas către partea bună, delicată şi sensibilă a sufletului, aceea care ne îngăduie să îi cunoaştem, să-i înţelegem şi să-i iubim pe semenii noştri.

Ne dorim din tot sufletul ca această întâlnire să se desfăşoare sub semnul comunicării, empatiei şi toleranţei.” curator Marcel Drăgan

Otto Anton Forster s-a născut în 14.11.1948 în Cantonul St. Gallen, Elveția, a urmat școala locală din Gossau, la finele căreia a studiat textile și broderie și, de asemenea, artă și desen de modă în orașul local. Din 1972 a condus timp de 20 de ani o afacere de producție de îmbrăcăminte sportivă și design. În 1996 s-a mutat la Lugoj în România pentru a lucra într-o firmă elvețiană producătoare de broderii. După pensionare în 2012 a urmat o școală de artă în Timișoara. De atunci, a condus și a operat o organizație non-profit de salvare a animalelor, cu sponsorizare în principal elvețiană și germană, numită „Dog Park Lugoj”.

Buzea Flavius Tiberiu s-a născut in Tg. Jiu, dar trăieşte şi lucrează în Timişoara. Tibi, așa cum îl știu prietenii, este un artist autodidact care de mai bine de 10 ani lucrează continuu pentru a-și duce pasiunea la un alt nivel. După multe expoziții de grup și personale în țară și peste hotare, și-a concretizat și visul de fi urma cursurile Facultăţii de Artă şi Design din Timişoara, actualmente fiind in anul 3 licenţă la secţia de pictură.

Teodora Pop s-a născut în 1985 la Cluj-Napoca și în 2008 a absolvit Universitatea Babes-Bolyai, specializarea Patrimoniu Cultural – Pictură de icoane și biserici. În 2016 a absolvit masteratul în cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca secţia pictură, unde în a început şi studiile doctorale în Arte Vizuale. Participă la workshopuri și are o bogata activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018 este membru UAP, filiala Cluj. În octombrie 2019 s-a mutat la Timișoara, unde în luna octombrie a aceluiaşi an a lansat proiectul Art-Hoc, un centru cultural şi expoziţional, care a funcţionat până în octombrie 2024.

Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavostră de a da curs invitației noastre și vă asteptăm!

Eveniment: https://fb.me/e/4h3vHZwQY

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.