Expozitia „FĂRĂ CUVINTE”, Florin-Alexandru Preda @ Galeria Brăteanu

Dragi iubitori ai artelor, ieri 1 februarie la ora 18:00 a avut loc deschiderea expoziției de pictură “FĂRĂ CUVINTE”  a artistului vizual PAF (Florin-Alexandru Preda).

Când l-am cunoscut pe Alexandru Florin Preda, cu ani în urmă, era un adolescent care făcea primii pași spre cea mai frumoasă vârstă a vieții – tinerețea. El părea a fi, ba chiar era, fascinat de miraculoasa putere a cuvintelor, care alcătuite din sunetele literelor alfabetului deveneau glas, iar din desenele acestora deveneau cuvinte scrise. Încredințat lor își ilustra o promițătoare vocație pentru publicistică, pentru gazetărie, apelând la mijlocirea unor tehnologii înnoitoare, redactând o gazetă, „Gazeta de mâine”, adăugând primitorului internet rodul dedicării lui acestei modalități de a face cuvintele să trăiască şi să-i vorbească lui și lumii. M-am aflat şi eu printre beneficiarii opțiunii sale pentru jurnalistică.

Știindu-l aflat în imediată vecinătate a tatălui său, graficianul şi pictorul de remarcabilă originalitate și plastică expresivitate, Florin PREDA-DOCHINOIU, gândeam pe atunci că tânăra mea cunoștință nu va fi ocolită, dacă va fi moștenit harul părintelui său, nici de o rodnică frecventare cu penelul a culorilor. Și iată-l acum, înfățișând-se cu creații ce-i poartă semnătura și mărturiile harului, la întâlnirea cu vizitatorii expoziției „Fără cuvinte” găzduită de Galeria Brăteanu dintr-unul din frumoasele orașe ale ţării, ai cărui oameni de artă au avut şi au un prestigios loc.

Îmi îngădui să observ că prin exponatele propuse judecății specialiștilor şi publicului, tânărul artist aduce argumente convingătoare pentru o evoluție durabilă în timp. Literele în jurul cărora grafiază colorate și sugestive imagini, rod al unor căutări fertile, mărturisesc preocupările unor călătorii stimulative prin inepuizabila pădure de simboluri a culorilor, îndreptățind urarea de bun venit în imperiul fascinant al acestei miraculoase arte.

Nicolae Dragoş

Vă asteptăm cu drag să vizitați expoziția de pictură “Fără cuvinte” până în data de 15 februarie în intervalul orar 9-17. Eveniment susținut de Crama Varvara | Silagiu. Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

                                                                                                       Costin Brăteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.