Deschiderea expoziției de grafică a artistului vizual Carmen Maria Ham

Dragi iubitori ai artelor, avem bucuria de a vă invita la deschiderea expoziției de grafică a artistului vizual Carmen Maria Ham.

“Desenele pe care Carmen Ham le expune la Galeria Brăteanu seamănă cu niște mandale, fiindcă au o serioasă doză de hipnotic în ele. Și e foarte probabil ca demersul să își fi avut începutul în dorința de a căuta în linii și în diferitele lor forme o sursă de meditație ori de deconectare. Doar că instinctul și curiozitatea au fost mai puternice și au scos-o pe artistă din zona figurilor geometrice regulate, pe care mandalele ar presupune-o, ducând-o spre una unde vigoarea și energia liniilor s-au întâlnit cu imaginația și interesul de a căuta forme noi. De aici rezultă o serie de imagini fluide și schimbătoare, asemenea valurilor, ce incubă vertijuri și turbioane, curbe moi sau strânse, dar în care sunt “transcrise” nu puține “scene” de inspirație minerală.

Fără să-și mascheze feminitatea și apetența pentru structurile de tip floral, arhitecta Carmen Ham „proiectează”, în toate lucrările sale, rețele fine ce se întrepătrund sau se continuă cu altele mai viguroase, cu zone de culoare, ce au rolul să accentueze anumite arii ori să delimiteze unele perimetre. Aceste spații colorate delicat cu acurele & acrilic devin supape pentru ochiul prins în vibrația și tensiunea ce străbat imaginile din galerie.

  Robert Șerban

Vernisajul  va avea loc joi, 14 martie, ora 18:00 la Galeria Brăteanu situată în Timişoara pe Str. Lucian Blaga Nr. 8. Expoziția poate fi vizitată până în data de 27 martie în intervalul orar 9-17.

Proiect susținut de WORLD MEDIA TRANS & PENSIUNEA GERNIK 100 din Gârnic. Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

                                                                                        Costin Brăteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.