Bookfest deschide capitala cărților bune

Salonul Internațional de Carte Bookfest își deschide porțile pentru pasionații de lectură pe 29 mai începând cu ora 10.00 și ca de fiecare dată, intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale evenimentului. Între 29 mai și 2 iunie, veți putea găsi la Bookfest circa un milion de volume, sute de titluri noi, aproximativ 300 de lansări de carte și dezbateri, și peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Circa 200 de expozanți din întreaga țară, alături de reprezentanțe culturale cu sediul la București, vă așteaptă zilnic, de miercuri, 29 mai, și până duminică, 2 iunie, în intervalul 10-20, respectiv 10-21 (vineri și sâmbătă).

Republica Moldova este Invitatul de Onoare a celei de-a XVII-a ediție a celui mai așteptat eveniment expozițional dedicat cărții. Vizitatorii se vor bucura de numeroase evenimente susținute atât la standurile editurilor, cât și la scenele Arena, Matca și Arca, dar și la Cafeneaua Artelor și Cafeneaua Literară sau la nou-inauguratul spațiu BooksToScreen.

Pe lângă evenimentele cu cei mai cunoscuți autori ai momentului, Bookfest vă oferă șansa să vă cumpărați cărțile mult râvnite la prețuri mai mici decât în librărie. Multe dintre editurile prezente în cadrul salonului de carte au anunțat deja că vor avea reduceri de până la 80% din prețul de librărie.
Cei mici sunt așteptați cu bucurie la Clubul Bookfest Junior, unde vor putea lua parte la discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei, precum și ateliere tematice, jocuri și o tombolă cu premii surpriză. Numeroase volume, cu prieteni gata de descoperit, sunt pregătite pe rafturile standurilor, numai bune de luat acasă.
Te cuprind, Republica Moldova” este sloganul propus de țara invitată, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spațiul lingvistic și cultural de peste Prut, echivalentul sintagmei „te îmbrățișez”.

Țara invitată la ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest a pregătit aproximativ 40 de evenimente, de care se vor bucura cei care vor trece pragul Pavilionului B2. Programul bogat cuprinde evenimente cu o arhitectură diversă: de la lansări de carte până la dezbateri pe teme dintre cele mai actuale.
Ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest va fi deschisă oficial miercuri, 29 mai, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitate înalte oficialități din România și Republica Moldova.  Și, pentru a-i familiariza pe cititori cu Invitatul de Onoare, vor avea loc mai multe dezbateri și prezentări, prima dintre ele Perfect integrați: scriitori basarabeni în România, pe 29 mai, la scena Matca, începând cu ora 14.30, la care vor participa Cătălina Bălan, Liliana Corobca, Vasile Ernu, Dinu Guțu, Diana Iepure și Emilian Galaicu-Păun. De asemenea, editura Paralela 45 vă invită joi, 30 mai, începând cu ora 17.00, la scena Matca, la o dezbatere cu tema centrală “Falanga basarabeană”, unde vor participa, între alții, Diana Iepure, Cătălina Bălan, Mihail Vakulovski, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, Paula Erizanu, Bogdan Răileanu, Iulian Fruntașu.

Programul complet de evenimente îl puteți consulta, în perioada 29 mai – 2 iunie, la Salonul Internațional de Carte Bookfest sau pe site-ul oficial al acestuia.

Programul de vizitare va fi următorul:
Miercuri, 29 mai: 10.00 – 20.00;
Joi, 30 mai: 10.00 – 20.00;
Vineri, 31 mai: 10.00 – 21.00;
Sâmbătă, 1 iunie: 10.00 – 21.00;
Duminică, 2 iunie: 10.00 – 20.00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este un eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României
Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.
Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii.
Partener principal: Dedeman
Parteneri: Aldus UP
Parteneri media: Actualitatea, TVR, Europa FM, Observator Cultural, Presshub, Răsfoiala.com, Citește-mă, Revista Timpul, Booknation.ro, MATCA, Știri pentru copii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.