A apărut Actualitatea Literară nr. 123

A apărut nr. 123 al revistei Actualitatea literară, editată de AL Lugojpress SRL, cu sprijinul Consiliului Local Lugoj și al SIP Timiș.

În cele 24 de pagini ale acestui număr semnează: Nicolae Silade, R. V. Giorgioni, Cornel Ungureanu, Radu Ciobanu, Adrian Dinu Rachieru, Constantin Cubleșan, Ela Iakab, George Vulturescu, Geo Galetaru, Victor Rusu, Nicolae Mareș, Eugen D, Popin, Constantin Stancu, Rodica Lăzărescu, Menuţ Maximinian, Christine Bernadette Rouseau, Ovidiu Bufnilă, Daniela Andonovska Trajkovska, Florentin Popescu, Ana Dobre, Adrian Țion, Dan Florița-Seracin, George Motroc, Romeo Aurelian Ilie, Gheorghe Secheșan, Ana Dobre, Menuț Maximinian, Magda Ursache, Virgil Diaconu, Simion Dănilă, Nicolae Havriliu.

La rubrica „mapamond”, Nicolae Mareș traduce poeme de Wisława Szymborska, laureată a Premiului Nobel (1996), iar Eugen D. Popin a tradus poeme semnate de Miodrag Pavlović.

Numărul este ilustrat cu lucrări realizate de Klara Pădurean, iar editorialul revistei, semnat de Nicolae Silade, se intitulează „Despre filosofia infinitului și nemărginirea speranței”.

Actualitatea literară se găseşte la chioşcurile de ziare și librăriile din Lugoj, Timişoara, Reșița, Librăria Cartea Românească din Iași, la chioșcul din Piața Romană București și la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti.

Actualitatea literară poate fi citită şi online, la adresa: actualitatealiterara.ro

Descarcă revista în format pdf de AICI !

Materialele se primesc pe adresa de email: actualitatealiterara@yahoo.com

(N. S.)

1 comentariu

  1. Noi de la secția de romanistică a Iniversității Heidelberg suntem extrem de interesați de ceea ce se mai întâmplă în zRomânia cu Domnul Christian Schenk care a ținut la Universitatea noastră multe prelegeri și conferințe de poetică. Urmărind “Actualitatea literară” am observat că numele domniei sale nu prea apare la Dvs. Este oare o presiune a Uniunii scriitorilor asupra revistei?
    W. Fritsch
    Büro Sekretariat (akadwin@gmail.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.